Sredi dveh oceanov, obdana z rajskimi plažami in tropskim pragozdom, prepredena s šumečimi rekami in z več kot štiri tisoč metri visokimi gorami, na katerih so ogenj brizgajoči vulkani, leži dežela, le nekoliko večja od nemške Spodnje Saške – Kostarika.

Da je bil že svetovni popotnik Kolumb v 15. stoletju navdušen nad lepotami tega koščka sveta, lahko še danes razume vsak. Zlasti ljubitelji narave bodo pri odkrivanju bujne flore in favne prišli na svoj račun. Tukaj boste našli pet vrst ogroženih morskih želv, opazovali ogromne legvane v gozdovih mangrov in se potapljali po čudovitih koralnih grebenih Pacifika.

Veličastna narava in kolonialna dediščina

Dragulj vsega tega je stvar, ki je deželi proti koncu 19. stoletja pomagala k velikemu bogastvu – čarobna beseda je kava.

kava

Uspeva v osrednjem visokogorju in je še danes največji izvozni proizvod Tikosov, kot sami sebe imenujejo prijazni domačini. Priljubljeni spominki so tudi usnjene torbe, lesene posode, pisane izvezene torbice Indijancev Bribri in ročno izdelani papir.

V glavnem mestu San Joséju, kjer ob starih vilah iz španskih kolonialnih časov stojijo moderni nebotičniki, se morate potopiti v vrvež na trgu Plaza de la Cultura. Tukaj je tudi arhitektonski presežek dežele Teatro Nacional, ki so ga svoj čas financirali bogati baroni kave. Njegovo celotno razkošje odmeva tudi v kavarni, kjer si seveda morate privoščiti skodelico najboljše pražene kave.

Sprostitev duha

Vsak dan si vzemite trenutke zase, za svoj najljubši šport, sprostitev, tisto, kar vas veseli. V Kostariki pa so možnosti neštete, tako kot v nas samih!

kostarika

V Kostariki lahko najdete številna prijazna prenočišča – od rustikalne koče do luksuzne gospodarjeve hiše. Prevladuje sveža bela z veselimi barvami in materiali, ki burijo domišljijo.

Moje Stanovanje - MAREC 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - MAREC 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.