Nasprotja se privlačijo! V metropoli Leipzig, ki je odprta svetu, lahko najdete tako fevdalne vile kot tudi privlačne tovarne ter se predajate glasbenim in literarnim užitkom.

Saška metropola praznuje že tisoč let in njenemu duhu lahko sledite po najrazličnejših poteh – najbolje seveda v pravem pomenu besede, torej peš!

Iznajdljivi, kot so Sasi, svojim obiskovalcem iz vsega sveta ponujajo kratkočasne sprehode z originali mesta Leipzig v zgodovinskih kostumih: 'župan Hieronymus Lotter' vam ob raziskovanju starega mesta pripoveduje o bogati zgodovini, branjevka pa pozna vse anekdote o najljubši saški pijači, kavi, in ve, zakaj Leipzig poleg Pariza in Dunaja spada med glavna mesta 'turškega napoja'.

Na svoj račun bodo prišli tudi vsi ljubitelji klasike, ki lahko uživajo v družbi Johanna Sebastiana Bacha ali matere Richarda Wagnerja, ki pripovedujeta o povezanosti teh genijev z mestom Leipzig.

Arhitekturne in kulturne sanje

V Leipzigu seveda ne gre brez obiska restavracije Auer­bachs Keller, kjer je Goethe vdahnil življenje Faustu. Ko že govorimo o življenju – to je v Boomtownu kljub vsej svetovno znani zgodovini popolnoma sodobno.

Stari tovarniški areali so danes cvetoči stanovanjski predeli, kjer galerije in delavnice ponujajo pribežališče tako kreativcem kot tudi ljudem, ki cenijo velikodušno vzdušje prenovljenih stanovanj. Življenje v tem predelu je še toliko lepše zaradi vsega zelenja (tukaj se je začelo vrtičkarstvo) pa tudi zbora sv. Tomaža, sejemskega vrveža in nakupovanja kot v Milanu v veličastnem trgovskem centru Mädler-Pas­sage.

Vsaj tako veličasten je tudi eden največjih spomenikov Evrope, spomenik bitke narodov, ki spominja na zmago nad Napoleonom. Našteli bi lahko še polno drugih stvari, ki jih ponuja mesto. Navsezadnje pa še dandanes velja rek, o katerem je nekoč sanjal veliki pesnik mesta: Moje mesto Leipzig mi je všeč.

Preberite še: Najlepša evropska mesta z romantičnimi kanali

Moje Stanovanje - JUNIJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - JUNIJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.