V Sesljanu pri Trstu (Sistiana) bodo na začetku avgusta uradno odprli nov kompleks apartmajev, trgovin, lokalov, hotela s petimi zvezdicami, wellness centra, bazena, nove marine s 121 privezi, imenovan Portopiccolo Sistiana.

Naselje s 450 apartmaji je zraslo na mestu zapuščenega kamnoloma, stanovanjske hiše pa ponujajo čudovite razglede na Sesljanski zaliv. Sicer pa je celoten kompleks zasnovan tako, da lastnikom in obiskovalcem zagotavlja vse potrebno, od trgovin do različnih možnosti preživljanja prostega časa. Kupci so večinoma Italijani (mnogo jih je iz Veneta), ostali so Avstrijci, Slovenci, Nemci, Angleži, Hrvati in Rusi.

portopiccolo

V naselju je že odprt bazen na prostem Sky pool, ki je dvignjen kar 60 metrov nad morsko gladino, iz vode pa lahko občudujete Sesljanski zaliv. No, bazen je na voljo le stanovalcem v novem naselju, za širšo javnost pa ga bodo odprli le ob posebnih kulturnih dogodkih.

portopiccolo, bazen

Portopiccolo ima tudi zasebno plažo, dolgo približno 800 metrov, ki pa je na voljo za vse obiskovalce. Vstopnina za na plažo je 16 evrov.

portopiccolo

Lastnik projekta je Carlo Dodi, gradbenik Claudio De Eccher, duša projekta pa naj bi bil Cesare Bulfon.

V galeriji si oglejte krasno naselje, ki je nastalo iz zapuščenega kamnoloma.

Lisa - 30/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 30/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.