Prelepo avstrijsko mesto z mogočnim gradom okrasijo že konec novembra. Na trgih, polnih stojnic, okrašenih smrečic in prelepih lučk, se trejo množice, ki uživajo v prazničnem decembru.

V starem delu mesta vas bodo očarali Mozartov trg s spomenikom in njegovo rojstno hišo, katedrala, stari trg, mestna hiša in muzeji, predvsem pa vrvež po ulicah, kjer vas bodo začarali s pestro praznično ponudbo.

Priporočamo vam tudi vzpon do trdnjave Hohensalzburg, kjer si lahko privoščite večerjo s koncertom in si ogledate mesto iz višine. Ljubitelji klasične glasbe pa lahko na vsakem koraku uživate v prelepi glasbi. Datume koncertov si lahko ogledate na spletni strani www.mozarteum.at.

Tradicija adventnih tržnic

Najbolj znana adventna tržnica v mestu je zagotovo Salzburger Christkindlmarkt pred katedralo, kjer praznične dobrote ponujajo že 40 let. Ljubitelji slaščic boste navdušeni nad ročno izdelanimi čokoladicami, piškotki in drugimi sladkarijami. Adventna tržnica pred vrati mesta Salzburg, okoli dvorca Mirabell, pa je prav romantična. Začaralo vas bo 400 okrašenih dreves, 10.000 rdečih okraskov in 160.000 lučk. www.salzburg.info/advent

Moje Stanovanje - JANUAR 2014

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - JANUAR 2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.