Sanjsko življenje ali vsaj počitnice si večina ljudi predstavlja v kakšnem kraju, kjer večno sije sonce, kjer se namesto prometa slišita bučanje morja in pometanje vetra. Kombinacija sonca, morja in vetra se zdi, da iz našega vsakdana pomete vse probleme in težave.

Zakonca Toni Zupančič in Špela Buh Zupančič zagotovo nista povsem brez problemov, a sta svoj mali raj in novi dom našla na španskih Kanarskih otokih, natančneje na otoku Lanzarote, kjer sonca, morja in vetra ne zmanjka vse leto.

Vse se je začelo leta 2013, ko sta si hotela vzeti nekaj časa zase in za otroka. A večni otoški veter in njuno navdušenje nad deskan­jem na vodi, supanjem in kajtanjem ju ni in ni hotelo spustit iz svojih rok, zato sta enostavno ostala.

Imela sta nekaj malega prihrankov, pustila sta službi in na Lanzarotu odprla svojo šolo za vodne športe Waterman v kraju Famara.

Lanzarote

Najprej so k njima v Španijo na učne ure deskanja in kajtanja prihajali le prijatelji in znanci, danes ju najdejo že vsi Evropejci. Lanzarote je zelo svetovljanski otok, kjer živi polno tujcev, na primer od 20 otrok v razredu je le pet domačinov. Kako dolgo bosta ostala na Lanzerotu, ne vesta, živita za danes, ne ozirata se na jutri in skupaj z otrokoma uživata na otoku večne pomladi.

Lanzarote

Na svoj račun pa tu ne pridejo le športniki. Umetnik in arhitekt Cesar Manrique je pustil svoj pečat in združil umetnost z naravo, s tem pa je želel poudariti enkratno lepoto otoka. Tako so za otok značilne nizke bele hiške s tipičnimi zelenimi okni in vrati, ki v vulkanski pokrajini predstavljajo kontrast med črno kamenino in zeleno vegetacijo.

Lanzarote

Otok, ki preseneti in očara vsakogar s svojo lunarno pokrajino. Tu najdemo kar 300 ugaslih vulkanov. Zadnji je na tem delu Kanarskega arhipelaga bruhal v 18. stoletju in prekril kar petino otoka. 

Lanzarote

Zaradi svoje edinstvenosti je Unesco celoten otok razglasil za naravni rezervat. Na otoku temperature redko padejo pod 22 stopinj Celzija.

Lanzarote

Otok Lanzarote je ime dobil po pomorščaku Maloccellu Lancelottiju, ki naj bi ga zavzel v 14. stoletju. Otok meri nekaj manj kot 800 km2, njegova najsevernejša točka pa je od skrajne južne oddaljena 60 kilometrov, vzhodno obalo pa od južne loči borih 21.

Famara

Kdor si želi pobeg iz norega vsakdana, bo to gotovo našel v Famari. V majhni ribiški vasici, pod mogočnim klifom El Risco, se čas ustavi. Znana je predvsem po neskončno dolgi peščeni plaži, kjer so valovi del vsakdana. Tisti, zaljubljeni v veter in valove, se tukaj nemudoma počutijo domače.

Tonija in Špelo lahko kliknete na http://waterman.si/ ali pa jima pišete na info@waterman.si. Toni in Špela vam organizirata vse od najcenejših letalskih vozovnic do ugodne nastanitve na otoku Lanzarote.

Lisa - 22/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 22/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.