Barviti krožniki dobro nasitijo - tudi špinačna juha!

31. 5. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Barviti krožniki  dobro nasitijo - tudi špinačna juha! (foto: Profimedia)
Profimedia

Špinačna juha je okusen in zdrav obrok.

Privoščite si lahko juho, ki je hkrati zaradi svoje barve tudi prava paša za oči.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • 1 žlico masla
  • 2 žlici moke
  • 900 ml perutninske juhe
  • sol, sveže mleti poper
  • 120 ml smetane za kuhanje
  • smetano za okrasitev

Priprava:

1 Špinačo oplaknite, jo odcedite in odstranite trše dele. Liste dajte v vrelo vodo, jih kuhajte 1 minuto in jih nato takoj odcedite. Olupljeno čebulo sesekljajte in jo popražite na 1 žlici masla. Potresite jo z moko, premešajte in dodajte še polovico juhe. Vse skupaj naj lahno vre 8 minut, nato pa dodajte še preostalo juho.

2 Primešajte še špinačo in juho pustite na nizki temperaturi lahno vreti 6 minut. Začinite jo s soljo in poprom, dodajte smetano in juho pretlačite s paličnim mešalnikom.

3 Juho ponovno malce segrejte, jo razdelite po skodelicah in po njen zarišite tanko črto smetane. Postrežete jo lahko s popečenimi trakovi šunke.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek