Čokoladna pita s hrustljavo čokolado

31. 1. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Čokoladna pita s hrustljavo čokolado (foto: Željka Bohar)
Željka Bohar

Košček čokoladne pite, ki se kar stopi v ustih, ne more škoditi! Kajne?

Sestavine za 2 okrogli piti premera 16 cm:

Podlaga:

  • 200 g moke
  • 250 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 100 g kakava
  • 1 jajce

Hrustljava čokoladna krema:

  • 300 ml sladke smetane
  • 250 g temne čokolade
  • 50 g zdrobljenih čokoladnih piškotov

Glazura:

  • 150 ml sladke smetane
  • 150 g temne čokolade
  • 50 g masla
Priprava:

Podlaga: Ročno zamesimo testo za podlago in ga prenesemo v pekač za pite, kjer enakomerno oblikujemo podlago. Pečemo 10 minut na 160 stopinj.

Hrustljava čokoladna krema: Zavremo sladko smetano in jo prelijemo čez čokolado. Ko se čokolada stopi in nastane svetleča gladka tekstura, vmešamo piškote. Kremo nanesemo na ohlajeno kakavovo podlago za pito in pustimo, da se ohladi.

Glazura: Zavremo sladko smetano in jo prelijemo čez čokolado. Ko se čokolada stopi in nastane svetleča gladka tekstura, vmešamo maslo. Glazuro nanesemo na ohlajeno hrustljavo kremo in poljubno okrasimo.

Recept je prispevala Željka Bohar – lastnica slaščičarske delavnice Torterija

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek