Enostavna sladica, ki vas bo navdušila: Kokosova rolada brez odvečne maščobe in sladkorja

13. 10. 2023
Deli
Enostavna sladica, ki vas bo navdušila: Kokosova rolada brez odvečne maščobe in sladkorja (foto: Profimedia)
Profimedia

Pride dan, ko enostavno prija kakšna enostavna in okusna sladica.

Tokrat vam predstavljamo recept za zdravo kokosovo rolado brez peke, ki vsebuje minimalno sladil in je brez nasičenih maščob. Glavna sestavina te sladice, za katero verjamemo, da se bo večkrat znašla na vašem repertoarju okusnih dobrot, je kokos. Kar poleg sestavin in električnega mešalnika še potrebujete za pripravo pa je še nekaj dobre volje.  

Sestavine za kokosovo rolado (15 zvitkov rolad):        

  • 170 g graham krekerjev (lahko ajdovih)
  • 1-2 žlici medu
  • 2-3 žlice vode
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 1 žlica mlete kave
  • Grobo nariban kokos

Za nadev:      

  • 100 gramov kokosa
  • 1 žlica medu
  • Če želite, lahko v nadev dodate beljakovine v prahu z okusom kokosa ali vanilije.

Priprava:

Piškote zmeljite v moko. Nato zmlete piškote v skledi zmešajte z medom, kakavom, mleto kavo in dvema žlicama vode. Testo zgnetite na roke in če je masa pregosta, dodajte še kakšno žlico vode.

Pripravite še nadev, kjer kokos in med zmešate na visoki hitrosti 10 do 15 minut s prekinitvami, dokler ne dobite kokosovega masla. Dlje ko mešate, bolj kremasta bo postala zmes. Če se ne zgosti, dodajte malo vode.  

Potem razvaljajte testo med dvema listoma peki papirja v pravokotnik približno 3 mm debelo in nanj enakomerno razporedite kokosov nadev. Testo previdno zvijte (pri tem vam pomaga, da ste testo predhodno dali na peko papir) in ga dajte v hladilnik, kjer ga pustite vsaj 8 ur. Rolado lahko postrežete potreseno z grobo naribanim kokosom, ali po svoji želji s kakšnim drugim nadevom.    

Uživajte v sladici!

Vir: miss7zdrava.24sata.hr

Prisluhnite tudi podkastu:

Ksenija Benedetti iskreno o ljubezni do glasbe, kršenju pravil in uresničitvi najhujše nočne more.

 

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek