Gratiniran krompir z gorgonzolo

3. 4. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Gratiniran krompir z gorgonzolo

Slastni krompirček!

Za 4 osebe potrebujete

• 800 g krompirja, ki se ne razkuha

• 2 hruški

• sol, poper

• 300 g smetane

• 100 g gorgonzole

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Krompir in hruški olupite. Hruški zrežite na četrtine, jim odstranite peške in jih zrežite na tanke rezine.

Krompir kot strešnike naložite v plitev pekač. Vmes dekorativno zataknite rezine hrušk. Vse skupaj začinite s soljo in poprom ter enakomerno prelijte s smetano. Gorgonzolo razdrobite in jo posujte po krompirju in hruškah. Jed pecite v pečici približno 40 minut. Po potrebi je med peko pokrijte z aluminijasto folijo, da preveč ne porjavi.

Čas priprave: približno 1 ura. Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 33 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek