"Gresove" kocke: brez peke do kremastega peciva, ki se mu ne boste mogli upreti (RECEPT)

24. 4. 2023
Deli
"Gresove" kocke: brez peke do kremastega peciva, ki se mu ne boste mogli upreti (RECEPT) (foto: Marko Strižak / How 2 Bake It)
Marko Strižak / How 2 Bake It

Iz mlečnega zdroba lahko kar brez pečice pripravite božanske kremaste kocke, ki jih bodo oboževali vsi. Preverite, kako poteka priprava.

Sestavine:
  • 1 jajce
  • 1 l mleka
  • 300 ml smetane za stepanje
  • 200 g masla sobne temperature
  • 180 g mlečnega zdroba ("gres")
  • 70 g sladkorja
  • Približno 10 petit piškotov
  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
  • (Po želji) Čokolada v prahu za posip
Priprava:

1. V lonec ubijte jajce in mu nežno primešajte sladkor. Nato dodajte še mlečni zdrob in vse skupaj dobro premešajte. Nato mešanici postopoma prilivajte mleko (približno 1 dcl mleka pustite na strani) in dobro mešajte, da ne nastanejo grudice.

2. Mešanico pričnite segrevati pri nižji temperaturi ob rednem mešanju tako, da se zmes zgosti. Nato ji vmešajte vanilijev ekstrakt in vse skupaj odstavite ter pustite, da se ohladi.

3. Mešanici nato postopoma dodajte še maslo.

4. Smetano stepite. V preostanku mleka pomočite petit piškote.

5. V pekač za torte z višjim robom zložite namočene petit piškote. Piškote premažite z ohlajeno zdrobovo zmesjo. Po vrhu zmesi razporedite še stepeno smetano, po želji pa po vrhu potrosite še čokolado v prahu.

6. Sladico postavite v hladilnik za nekaj ur, da se ta ohladi in strdi. Nato jo narežite na kocke in jo postrezite.

Recept v video obliki je na voljo tukaj: 

Morda bi vas zanimalo tudi:

Špela Zupanc razkriva vse, kar morate vedeti o aktivnem turizmu

S pomočjo aktivnega turizma se razgibamo tudi na dopustu ter svojo destinacijo spoznamo na čisto nov način. Kaj pa sploh lahko počnemo na počitnicah, kako se na dejavnosti pripravimo in poskrbimo za varnost ter kako smo lahko aktivni tudi v mestih? Preverite v novi epizodi Aktivni podkasta.

Epizodi prisluhnite tukaj:

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek