Imamo recept za hitro pripravljeno sladico: Pomarančno pecivo, ki dolgo ostane sočno

18. 12. 2023
Deli
Sočno čokoladno pecivo z okusom pomaranče, ki se mu ne boste mogli upreti. (foto: Profimedia)
Profimedia

Kombinacija čokolade in pomaranče vas bo spomnila na Jaffa piškote. 

Avtorica veganskih receptov Marina Minko je delila fantastičen in izjemno preprost recept za čokoladno pecivo z okusom pomaranče. Odlična kombinacija. Pecivo tudi dolgo ostane sočno, vendar ga je priporočljivo hraniti na hladnem. 

Sestavine:

  • 200 g polnozrnate pirine moke
  • 2 jušni žlici kakava
  • 1 avokado ali 100 ml oljčnega olja
  • 1 jušna žlica rožičeve moke (mleti rožiči)
  • 200 ml rastlinskega mleka
  • 150-200 ml sveže stisnjenega pomarančnega soka
  • 180 g čvrstega tofuja
  • ½ jušne žlice cimeta
  • 50 g temne čokolade
  • 4 jušne žlice sladkorja iz kokosovih cvetov ali 110 g datljev (brez koščic)
  • 10 g pecilnega praška

Sestavine za glazuro:

  • 100 g temne čokolade
  • 100 g datljev (brez koščic)
  • 2 neškropljene pomaranče
  • 2 jušni žlici kakava + nekaj za posip

Preberite tudi:

Priprava:

Pečico nastavite na 180 °C in pripravite pekač velikosti 25 x 35 cm. 

Pecilni prašek zmešajte z moko, vse preostale sestavine pa z mešalnikom v kremasto zmes.

Nasvet: količina pomarančnega soka je odvisna od tega, ali boste v receptu uporabili avokado ali olje in kot sladilo kokosov sladkor ali datlje. Če boste uporabili avokado in datlje, bo testo gostejše, zato boste potrebovali več tekočine. Zato količino pomarančnega soka prilagodite. Testo mora biti gosto, a ne preveč gosto. Toliko, da ga lahko lepo razporedite po pekaču.

Testo vlijte v pekač. 

Pecite 25-35 minut, ko je pečen, pustite, da se ohladi. 

Pripravite glazuro:

Naribajte pomarančno lupinico. 

Pomaranče olupite, očistite in zmešajte v fino kremo skupaj s kakavom in datlji. Dodajte stopljeno čokolado. 

S kremo premažite ohlajeno pecivo. 

Bonus video: Kako tudi v času praznikov poskrbeti za uravnotežene obroke?

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek