Juha iz rdeče pese s pečenico

11. 10. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Juha iz rdeče pese s pečenico (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Krepka jed z mesom in zelenjavo dobro nasiti in vsebuje malo kalorij.

Za 4 osebe potrebujete

  • 400 g svinjine
  • 1 pikantno pečenico
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 srednje veliko rdečo peso
  • 2 korenčka
  • 1 l goveje juhe
  • 1/2 glave zelja
  • 1 peteršilj
  • 1 žličko mlete paprike
  • kislo smetano

Priprava

Zelenjavo olupite in jo grobo nastrgajte. Korenje zrežite na rezine, rdečo peso na koščke. Oplaknite meso, ga otrite do suhega in ga zrežite na koščke. Meso poprašite s papriko in ga skupaj s kockami klobase popecite na olju.

Ko je meso popečeno, mu primešajte vso zelenjavo. Prilijte vodo in takoj, ko začne jed vreti, prilijte juho. Vse skupaj skuhajte do mehkega. Juho postrezite še vročo, vsako porcijo pa okrasite s smetano.

Namig: Juho lahko porazdelite tudi po nepregornih skledicah, jo pokrijete z listnatim testom in jo približno 10 minut pečete v pečici, segreti na 220 stopinj. Takoj postrezite.

Čas priprave približno 40 minut.

Na osebo približno 480 kcal, beljakovine: 23 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 22 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek