Kaneloni s tremi siri in klobaso

14. 3. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kaneloni s tremi siri in klobaso

Kaneloni za ljubitelje sira in klobas!

Za 4 osebe potrebujete

12 listov za lazanjo

• 150 g kranjske klobase

• 1 čebulo

• 2 stroka česna

• 1 žlico olja

• 1 šop mlade čebule

• 400 g rikote

• 2 rumenjaka

• Po 2 žlici sesekljanega peteršilja in drobnjaka

• 1 žlico sesekljane bazilike

• 100 g naribanega parmezana

• sol, poper

• limonin sok 

• 100 g mocarele

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Liste za lazanjo skuhajte v vreli osoljeni vodi po navodilu z embalaže. Nato jih na hitro potopite v mrzlo vodo, jih odcedite in razgrnite na moker prtič. Klobaso sesekljajte.

Čebulo in česen olupite, sesekljajte in popražite na vročem olju. Mlado čebulo zrežite na kolute in jo skupaj z rikoto, rumenjaki, zelišči in parmezanom primešajte ohlajeni čebuli. Mešanico začinite s soljo, poprom in limoninim sokom.

Testenine premažite z nadevom, posujte s klobaso in zvijte. Zvitke položite v namaščen pekač za narastke in jih posujte z naribano mocarelo. Kanelone pecite v pečici približno 20 minut.

Čas priprave: približno 1 ura 10 minut.

Na osebo: približno 750 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 46 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek