Medenjakova rulada

17. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Medenjakova rulada (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Polnjena z grenko pomarančno kremo

Za 12 kosov potrebujete

  • 7 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 50 g moke
  • 1 žličko kakava v prahu
  • 1 žličko začimb za medenjake
  • 50 g škroba
  • 5 listov želatine
  • 150 g smetane
  • 50 ml pomarančnega likerja
  • naribano lupinico neškropljene pomaranče
  • 150 ml pomarančnega soka

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). 4 jajca razdelite na rumenjake in beljake. Rumenjakom dodajte 50 g sladkorja in jih penasto stepite. Beljakom dodajte 25 g sladkorja in iz njih stepite trd sneg. Na rumenjakovo peno presejte moko, kakav, začimbno mešanico in škrob. Primešajte še sneg beljakov. Zmes porazdelite po pekaču, obloženem s papirjem za peko in biskvit pecite približno 10 minut. Nato ga prevrnite na kuhinjsko krpo, potreseno s sladkorjem, odstranite papir in počakajte, da se biskvit ohladi. Želatino namočite, jo ožemite in jo stopite v likerju.

Penasto stepite preostala jajca, 75 g sladkorja, pomarančno lupinico in sok. Primešajte liker. Smetano čvrsto stepite in jo primešajte kremi. Ta naj nekaj časa stoji, nato pa dve tretjini premažite po biskvitu. Zvijte in s kremo premažite še zunanje dele rulade. Za 2 uri jo postavite v hladilnik in po želji okrasite še s čokoladnimi ostružki.

Čas priprave: približno 3 ure.

Na kos: približno 190 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 22 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek