Medeno pecivo, ki se kar stopi v ustih

4. 2. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
3 / 3
Profimedia

POLNJENO MEDENO PECIVO

Za 20 kosov potrebujete:

• 300 g moke
• 100 g sladkorja v prahu
• 1 jajce
• ½ zavitka pecilnega praška
• 2 žlici ruma
• 2 žlici medu
• 1 žlico mleka
• moko za model
• 1 jajce
• Za nadev:
• 200 g slivove marmelade
• 100 g sesekljanih orehov

Priprava:

Iz moke, sladkorja v prahu, jajca, pecilnega praška, ruma, medu in mleka zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga čez noč postavite v hladilnik.

Testo razdelite na štiri porcije in vsako na pomokani površini razvaljajte v približno 10 cm dolg in 6 cm širok trak.

Sredino vsakega traku premažite s slivovo marmelado, ki ste ji primešali orehe. Zapognite s testom z druge strani in polnjene trakove premažite s stepenim jajcem. Končke stisnite skupaj.

Zavitke položite v pekač, obložen s papirjem za peko, jih premažite s stepenim jajcem in jih v pečici, segreti na 160 stopinj, pecite toliko časa, da lepo pozlatijo. Pred serviranjem jih zrežite na 1 cm široke rezine.