Nežna telečja rulada

29. 12. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Nežna telečja rulada

Preprosto slastna z aromatičnim nadevom iz mocarele in pršuta

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 kg telečje pečenke
  • 250 g mocarele
  • 1 pest bazilike
  • sol, poper
  • 150 g pršuta (tanke rezine)
  • 4 žlice oljčnega olja 
  • 800 g krompirja, ki se ne razkuha
  • 1 žlico sesekljanega rožmarina

Priprava

Pečico segrejte na 160 stopinj (ventilatorsko na 140 stopinj). Pečenko oplaknite, jo osušite in ji ob strani zarežite žep. Mocarelo dobro odcedite in jo zrežite na rezine. Baziliko oplaknite, jo otresite do suhega in ji potrgajte lističe. Žep malce razprite, ga začinite s soljo in poprom in napolnite z mocarelo, pršutom in baziliko.

Zaprite in pečenko povežite s kuhinjsko nitjo. Pečenko položite v pekač in jo z vseh strani premažite z 2 žlicama olja. Začinite s soljo in poprom in jo približno 1 uro in 30 minut pecite v pečici. Občasno obrnite.

Vmes operite krompir in ga zrežite na krhlje. Zmešajte jih s preostalim oljem, začinite s soljo in poprom in jih za zadnjih 40 minut peke porazdelite okoli pečenke. Po približno 30 minutah primešajte še sesekljan rožmarin. Pečenko po koncu peke vzemite iz pečice, odstranite kuhinjsko nit in telečjo rulado postrezite s pečenim krompirjem. Po želji zraven postrezite še ratatouille.

Čas priprave: približno 2 uri in 5 minut.

Na osebo: približno 700 kcal, beljakovine: 73 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 24 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek