Njoki s slanino

10. 5. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Njoki s slanino (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Čudovite arome

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 kg mokastega krompirja
  • sol
  • 1 jajce
  • približno 200 g moke
  • nariban muškatni orešek
  • 150 g prekajene slanine
  • 120 g posušenih paradižnikov v olju
  • 1 čebulo 
  • 1 strok česna
  • 300 g špinače
  • 1 vejico timijana
  • 2 žlici oljčnega olja
  • poper
  • 1 žličko mletega triplata

Priprava

Krompir operite in ga približno 30 minut kuhajte v slani vodi. Vodo odlijte, krompir olupite in ga iztisnite skozi stiskalnico za krompir. Primešajte še jajce, moko, sol in muškatni orešček ter zgnetite voljno testo. Na pomokani delovni površini oblikujte za prst debele zvitke in jih narežite na majhne koščke. Oblikujte jih v njoke, jih pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite počivati približno 10 minut.

Slanino in odcejene paradižnike zrežite na maj­hne kocke. Olupite čebulo in česen ter oboje zrežite na majhne kocke. Očistite špinačo in timijan in potrgajte lističe zelišča.

Njoke približno 5 minut kuhajte v vreli slani vodi, dokler ne priplavajo na površje. Nato jih odcedite. Na olju stekleno popražite čebulo in česen. Dodajte slanino, timijan, paradižnike in njoke. Vse skupaj pecite približno 2 minuti. Primešajte še špinačo, vse skupaj začinite in če želite, še okrasite.

Čas priprave: približno 1 ura in 40 minut.

Na osebo: približno 680 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 38 g, ogljikovi hidrati: 69 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek