Ohrovtova enolončnica

11. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Ohrovtova enolončnica (foto: stockfood photo)
stockfood photo

S kranjsko klobaso

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 kg ohrovta
  • sol
  • 2 čebuli
  • 2 žlici stopljenega masla
  • približno 800 ml juhe
  • 500 g krompirja, ki se ne razkuha
  • 4 kranjske klobase
  • poper
  • mleti piment

Priprava

Ohrovtove liste odlomite od stebla in jim odrežite odebeljene žile. Liste dobro operite in jih približno 1 minuto kuhajte v veliko slane vode. Vodo odlijte, liste zalijte s hladno vodo, jih dobro odcedite in po potrebi zrežite na manjše kose.

Čebuli olupite in ju zrežite na kocke. V večji posodi segrejte stopljeno maslo in na njem stekleno popražite čebulo. Dodajte ohrovt, prilijte juho in vse skupaj kuhajte približno 1 uro. Krompir olupite, ga operite in ga zrežite na večje kocke. Klobase večkrat prebodite z vilicami, jih skupaj s krompirjem stresite k ohrovtu in enolončnico kuhajte še nadaljnjih 20 minut. Na koncu jo krepko začinite s soljo, poprom in pimentom.

Čas priprave: približno 1 ura in 50 minut.

Na osebo: približno 560 kcal, beljakovine: 25 g, maščobe: 41 g, ogljikovi hidrati: 22 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek