Ohrovtovi zvitki, nadevani z rižem in orehi

4. 1. 2013
Deli
Ohrovtovi zvitki, nadevani z rižem in orehi

Za izbrani okus.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 250 g kuhanega riža
  • 3 žlice naribanega parmezana
  • 100 g sesekljanih orehov
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol, poper
  • 8 ohrovtovih listov
  • 50 g masla
  • 250 ml juhe
  • 30 g moke
  • 250 ml mleka
  • nariban muškatni orešek
Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Riž zmešajte s parmezanom, orehi, peteršiljem, soljo in poprom. Ohrovt od 3 do 4 minute blanširajte v vreli osoljeni vodi. Liste dobro odcedite in jim porežite debela rebra.

Na vsak list položite malo nadeva in zvijte. Zvitke povežite s kuhinjsko vrvico in jih opecite na 20 g raztopljenega masla. Prilijte juho in zvitke približno 25 minut dušite v pečici. Pečene zvitke poberite iz pekača, tekočino pa precedite.

Preostalo maslo raztopite, dodajte moko in jo zarumenite. Prilijte mleko in omako med mešanjem prevrite. Dodajte sok od peke zvitkov in omako kuhajte od 1 do 2 minuti. Omako po okusu začinite s soljo in muškatnim oreškom.

Čas priprave: približno 1 ura 15 minut.
Na osebo: približno 480 kcal, beljakovine: 13 g,maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 28 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek