Pečena čabata s čebulo

23. 10. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pečena čabata s čebulo (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Kruh, žemljice ali francoske štruce imamo skoraj vedno doma.

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 čabati
  • 1 šopek mlade čebule
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • strt poper
  • 150 g naribanega trdega sira
  • 2 žlički maku (ne zmletega)

Priprava

Čabato denite v pekač, obložen s papirjem za peko, in iz nje (do skorje) izrežite pravokotnik, tako da boste pustili približno 1 cm široke robove. Previdno ga vzemite iz kruha in ta del zrežite na kocke. Stresite jih v skledo. Čebuli odstranite zelenje, jo drobno sesekljajte in ji primešajte kocke kruha. Olje zmešajte s sesekljanim česnom in poprom. Primešajte kruhovi mešanici.

Z njo nadevajte čabato in mešanico potresite s sirom ter makom. Čabato približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj, da se sir lepo zmehča in stopi. Postrezite z vinom.

Čas priprave: približno 25 minut.

Na osebo približno 380 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 33 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek