Pistacijini konfekti

13. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pistacijini konfekti (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Da se kar stopiš ...

Za približno 30 kosov potrebujete

  • 75 g kokosove maščobe
  • 300 g bele čokolade
  • 1 žličko naribane lupinice neškropljene limone
  • 100 g suhih brusnic
  • 150 g neslanih pistacij

Priprava

Kokosovo maščobo stopite pri nizki temperaturi. Čokolado grobo sesekljajte in jo med mešanjem stopite v maščobi. Primešajte še limonino lupinico in tri četrtine brusnic in pistacij.

Pravokoten pekač (približno 15 x 20 cm) obložite s prozorno folijo in vanj do višine približno 2 cm vlijte maso. Po njej razporedite preostale sadeže in pistacije ter jih lahno vtisnite v maso.

Za 2 uri postavite v hladilnik, da se strdi. Prevrnite iz modela, odstranite folijo in zmes s toplim nožem zrežite na približno 30 kock. Po želji jih zložite v posodo za piškote ali pa zavijte v celofan. Obstojnost: 2–3 mesece.

Čas priprave: približno 2 uri in 15 minut.

Na kos: približno 110 kcal, beljakovine: 1 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 8 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek