RECEPTI: Da boste jagode jedli še z večjim užitkom

3. 7. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
3 / 3
Arhiv Lisa

Jagodne tortice

S kremo iz maskarponeja in limet.

Za 12 kosov potrebujete:

• 1 zavitek zamrznjenega listnatega testa (400 g)
• 100 g suhega graha
• 50 g sladkorja
• 1 limeto
• 1 noževo konico cimeta
• 125 g maskarponeja
• 150 g skute
• 500 g jagod
• 2 žlici medu
• 30 g pistacij

Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Plasti testa razdelite na posamezne dele in jih odtajajte. Nato jih malce razvaljajte. Z njimi obložite namaščene modelčke za brioše ali pa vdolbinice modela za mafine. Na vsak kos položite kos papirja za peko in ga obtežite s suhim grahom. Testo pecite približno 15 minut. Po koncu peke ga vzemite iz pečice in odstranite grah in papir.

Zmešajte 1 žličko sladkorja in cimet. Tortice vzemite iz modelčkov. Potresite jih s cimetovim sladkorjem in počakajte, da se ohladijo. Iztisnite sok limete in ga zmešajte z maskarponejem, skuto in preostalim sladkorjem.

Operite jagode, jih očistite in zrežite na četrtine. Primešajte med. Pistacije sesekljajte. Maskarponejevo kremo porazdelite po pečenih torticah. Obložite z jagodami in potresite s pistacijami. Takoj postrezite.

Čas priprave: 60 minut + hlajenje 1 ura.
Na kos: približno 280 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 21 g.