Posebna pozornost v pisanih papirnatih modelčkih ... Zloženi v okrasni embalaži bodo tako mamljivi, da se jim nihče ne bo mogel upreti.
Za približno 12 kosov
Za testo:
- 400 g malin (svežih ali zamrznjenih)
- 1 jajce
- 75 ml olja
- 150 g rikote (ali pastirske oziroma albuminske skute)
- 200 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- sol
- 130 g sladkorja
- 3 žlice jabolčnega ali malinovega soka
Priprava:
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Maline preberite oziroma jih odtalite. Zmešajte jajce, olje in rikoto. Moko zmešajte s pecilnim praškom, ščepcem soli in 100 g sladkorja ter vmešajte v rikotino maso.
Odtaljene maline odcedite in jih 150 g vmešajte v testo. Testo razdelite po namaščenih modelčkih za mafine in ga pecite približno 20 minut.
12 malin prihranite, preostale pa skupaj z jabolčnim sokom in preostalim sladkorjem zmeljite v pire. Pire pretlačite čez fino cedilo. Pečene mafine vzemite iz pečice in jih ohladite. Prelijte jih z malinovim pirejem in obložite s prihranjenimi malinami.
Čas priprave: približno 45 minut
Na kos: približno 220 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 25 g
Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek