Sirova juha s pokovko in porovimi trakci

5. 1. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Sirova juha s pokovko in porovimi trakci (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Sirova poslastica, odlična za vegetarijance

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 srednje velika pora
  • 1 čebulo
  • 1 žlico oljčnega olja
  • 700 ml zelenjavne juhe
  • 300 g smetanovega topljenega sira
  • sol
  • poper
  • mlet čili
  • 1–2 žlički mletega karija (po želji blagega ali pikantnega)
  • 2 pesti pokovke

Priprava

Por po dolgem razrežite, ga temeljito operite pod hladno vodo in odcedite. Najprej ga narežite na približno 4 cm dolge koščke, nato pa na ozke trakove. Čebulo olupite in jo zrežite na majhne kocke.

V posodi segrejte oljčno olje in na njem stekleno popražite čebulo. Dodajte por, zalijte z malo juhe in nato v njej stopite sir. Prilijte še preostalo juho in jo med mešanjem zavrite. Malce jo pokuhajte. Nato jo pikantno začinite s soljo, poprom in karijem. Po juhi potresite malo pokovke. Preostalo ponudite zraven. Potresite s čilijem.

Čas priprave: približno 25 minut.

Na osebo: približno 320 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 10 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek