Španska krompirjeva tortilja

9. 8. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Španska krompirjeva tortilja (foto: revija lisa)
revija lisa

Pričarajte si okuse španskih tapasov

Sestavine

  • 1/3 skodelice oljčnega olja
  • 4 veliki narezani krompirji
  • drobno nasekljana čebula
  • 4 jajca
  • sol, poper

Priprava

Na vročem oljčnem olju popražite čebulo, dodajte krompir, pomešajte in pražite, dokler krompir ne porumeni.

Zmešajte jajca, dodajte malo soli in popra ter vse skupaj zlijte v posodo s krompirjem. Tortiljo pražite tako dolgo, da dobi zlato-rumeno povrhnjico, nato pa jo iz ponve prevrnite na krožnik, s krožnika pa jo znova zvrnite nazaj v ponev, da se bo lepo popekla tudi na drugi strani.

Ko je tortilja spečena, jo narežite na koščke in ponudite kot mali prigrizek – tapas.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek