Saltimbocca - zrezki s pršutom in z žajbljem

12. 1. 2013
Deli
Saltimbocca - zrezki s pršutom in z žajbljem (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Saltimbocca v prevodu pomeni skočiti v usta. In želeli boste tako, saj so telečji zrezki, obloženi s pršutom in žajbljem, zares slastni.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 8 manjših tankih telečjih zrezkov (po 60 g)
  • 1 žlico masla
  • 1 žlico olivnega olja
  • 8 svežih žajbljevih listov
  • 8 tankih rezin pršuta
  • sol, poper
  • 100 ml suhega belega vina
Priprava:

Zrezke na hitro oplaknite, osušite in na rahlo potolcite. V ponvi segrejte maslo in olivno olje. V vroči maščobi pecite žajbljeve liste približno 1 minuto.  Poberite jih iz ponve in jih odcedite na papirnati brisači.

Na vsak zrezek položite po 1 rezino pršuta in list žajblja ter spnite z zobotrebcem. Zrezke na maščobi v ponvi pecite približno 2 minuti z vsake strani. Začinite jih s soljo in poprom. Pečene zrezke shranite v topli pečici.

Sok od peke mesa zalijte z belim vinom in med mešanjem prevrite. Omako po okusu začinite ter postrezite k zrezkom. Poleg se prileže sveža čabata.

Čas priprave: približno 20 minut.
Na osebo: približno 220 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 0 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek