Zapečena zelenjava s piščancem

16. 10. 2011
Deli
Zapečena zelenjava s piščancem

Rožmarin ji daje plemenito aromo.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 limono
  • 4 fileje piščančjih prsi
  • sol, poper
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 šop mlade čebule
  • po 1 rumeno in zeleno papriko
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • ¼ šopka timijana
  • 2 vejici rožmarina
  • 3 žlice zrnate gorčice
  • 100 ml juhe
  • 200 g naribanega sira
Priprava:

Iz limone iztisnite sok. Piščančje meso premažite z limoninim sokom in začinite s soljo in poprom. Na olju fileje z vsake strani pecite približno 2 minuti.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Pripravite zelenjavo. Mlado čebulo in papriko zrežite na koščke, češnjeve paradižnike pa na polovice. Timijan in rožmarin osmukajte, sesekljajte in zmešajte z gorčico.

Zelenjavo razporedite po pekaču za narastke in jo prelijte z juho. Piščančje fileje premažite z zeliščno gorčico in jih položite na zelenjavo. Vse skupaj posujte z naribanim sirom in v pečici pecite približno 30 minut. Po želji okrasite z rožmarinom.

Čas priprave: približno 1 ura
Na osebo: približno 390 kcal, beljakovine: 46 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 10 g

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek