Zeliščna špagetna gnezda

7. 6. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Zeliščna špagetna gnezda

Jajca poskrbijo za še lepši videz.

Za 4 osebe potrebujete

• 300 g špagetov

• sol

• 1 šopek mlade čebule

• 1 debel šop krebuljice

• 1 šopek gladkega peteršilja

• 2 žlici repičnega ali sončničnega olja

• 1 majhen posušen čili

• 200 g smetane

• 4 jajca

Priprava

Špagete skuhajte al dente v obilici vrele slane vode po navodilih z embalaže. Nato jih stresite na cedilo, oblijte s hladno vodo in jih pustite, da se odcedijo in ohladijo. Mlado čebulo očistite in jo zrežite na tanke obročke. Krebuljico in peteršilj oplaknite in ju otresite do suhega. Nato jima potrgajte lističe in jih drobno sesekljajte.

V večji ponvi segrejte olje in na njem ob mešanju približno 3 minute dušite mlado čebulo. Čili dobro zdrobite v možnarju. Čebuli primešajte čili, krebuljico, peteršilj in smetano in med mešanjem vse skupaj zavrite. Nato smetanovi omaki primešajte še špagete.

Z vilicami jih zvijte v štiri gnezda, jih na sredini malce razprite, da dobite jamice, in vanje ubijte jajca. Ta nato solite. Ponev pokrijte in vse skupaj pri srednji temperaturi pecite toliko časa, da jajca zakrknejo. Po želji jed potresite še s pisanim poprom in sesekljanimi zelišči.

Čas priprave: 36 minut.

Na osebo: približno 590 kcal, beljakovine: 19 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 60 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek