Če vas zanima, kako lahko nekatere ženske vedno delujejo moderno in popolnoma urejeno – nikar ne skrbite, tudi vi lahko. Enostavno se držite le nekaj pravil. V ničemer ne smete pretiravati, kakovost naj bo na prvem mestu in nikoli ne pozabite na pričesko – to je le nekaj zapovedi urejenih dam.

1. Nikoli slepo ne nasedajte sodobnim trendom. Urejene dame nosijo modne kose, ki imajo težo, so brezčasne in nikakor ne nasedajo trendi torbicam in čevljem, ki jih nosi Kim Kardashian.

2. Njihova mantra je – kvaliteta, ne kvantiteta. Nikoli nimajo omar, nabasanih z oblekami. Med razprodajami se ne predajajo impulzivnim nakupom. Kupujejo namensko in organizirano.

3. Nore so na obleke. Morda obleke povezujete s formalnimi in svečanimi dogodki, a urejene dame vedo, da je to eden od najbolj hvaležnih kosov vsake ženske. Nosijo jih povsod – v službo in na plažo. Najraje imajo bele in svetlomodre barve.

4. Čevlje imajo raje od torbic. Veliko več pozornosti posvečajo temu, kaj imajo na nogah, kot tistemu, kar jim visi iz rok. Ko imajo prave čevlje, se vse skupaj enostavno sestavi. Čez dan imajo rade enostavne čevlje z ravnim podplatom in nizko peto. Za zvečer imajo različne modele, od klasičnih črnih salonarjev do sandalov in zlatih čevljev z okraski.

5. Znajo najti tudi neznane modne znamke. Tisti novi stilist, o katerem vsi govorijo? Ženske s stilom so ga zagotovo odkrile že pred meseci. Prav tako same odkrivajo zanimive znamke in oblikovalce.

6. Ne zgubljajo časa s pričesko. Zagotovo nikoli v frizerskem salonu ne kažejo fotografij trendovskih pričesk in slavnih oseb. Rade imajo preproste frizure, zagotovo si nikoli ne ravnajo ali kodrajo las. Če imajo mastne ali sive lase, jih spnejo v konjski rep in videti so super urejene.

7. Ne da se jih kupiti. Ne zaljubijo se v blagovne znake, ampak v oblikovalce, zato jim sledijo kamorkoli pač gredo njihovi ljubljenci, tudi če zamenjajo modno hišo.

8. Imajo temno modri pulover za vse situacije. Ko ne vedo več, kaj bi same s seboj, si vedno pomagajo z modrim puloverjem – z V-izrezom, okroglim, z zelo kratkim, dolgim, takim za čez bluzo ... Prav pulover v mornarski barvi je modni kos, ki ga obožujejo.

9. Ne nosijo poceni nakita. Podobno kot pri oblekah tudi pri nakitu kupujejo le kakovostno. Raje porabijo denar za dva, tri drage kose kot za kopico poceni navlake. Ne marajo tako imenovanih 'statement' kosov, raje imajo nevsiljive dodatke.

10. Pazijo na kožo in ne marajo kričečih ličil. Na prvi pogled se vam bo celo zdelo, da sploh niso naličene, a to je le trik. Videli boste, da imajo skrbno nanesen puder, rahlo obarvane oči in ličen nanos maskare. Za njih je zlati standard lepote zdrava koža.

11. Spodnje perilo je predvsem funkcionalno. Zagotovo se podnevi ne mučijo s tangicami, dragim svilenim perilom in nedrčki s push upom. Izbirajo enostavne, klasične nedrčke v barvi kože in običajno kar malo velike, že skoraj 'starinske' spod­nje hlače.

12. Ne delajo radikalih sprememb. Seveda se tako kot večina modnih navdušenk tudi one veselijo nove sezone, ampak to ne pomeni, da bodo izpraznile svojo omaro in iz nje pometale vse iz lanske sezone. Poskusile bodo le trende, ki jim pristajajo, druge bodo popolnoma ignorirale.

Vas morada zanima tudi:

Lisa - 40/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 40/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.