Kako preživeti kratke in mrzle dneve, ki se prevesijo v dolge večere? Liza ima nekaj zamisli!

Branje namesto televizije

Kaj je lepšega, kot hladen jesenski večer, ko se stemni že zelo zgodaj, vi pa zaviti v toplo odejo na udobnem kavču berete knjigo? Skuhajte si pomirjujoč čaj, priporočamo kamiličnega, ki pomirja, blaži napetosti in ugodno deluje na živčni sistem. Dodajte mu sok limone in žličko medu. Po takšnem večeru boste veliko lažje zaspali, zjutraj pa se boste zbudili spočiti in z veliko energije za nove podvige.

Namizne igre

Z družino ali prijatelji se zberite za zabaven večer ob igranju namiznih ali podobnih iger. Scrabble je primeren za do štiri igralce, če vas je več in se želite resnično dobro nasmejati, pa priporočamo pantomimo ali Activity. Če se hočete skregati, sta odlična Monopoly in človek ne jezi se.

Romantični večer v dvoje

Z boljšo polovico imejta zmenek kar doma. Skupaj pripravita okusno večerjo, ob tem pa imejta v mislih, da ni bistvo zgolj v že pripravljeni hrani na mizi, ampak je prijetna tudi njena priprava. Razdelita si delo in uživajta v skupnem kuhanju okusne hrane, ustvarita prijetno atmosfero s svojo najljubšo glasbo in med skupno kuho še malo zaplešita po kuhinji. Že med kuho si lahko privoščita kakšen kozarec vina ali pa odpreta penino in zakaj ne bi bila ta slovenska.

Dober film

Ogled dobrega filma je vedno dobrodošel, še posebej ob hladnih jesenskih večerih, ko je tema že ob 17. uri. Namesto kokic lahko pripravite tudi zdrave prigrizke – odlični so na trakce narezana zelenjava z doma pripravljeno pomako, domač čips iz buč in sladkega krompirja ali pa domači čokoladni piškoti. 

Liza - 49/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 49/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.