Tako kot ličenje in pričeska ima tudi slog oblačenja vpliv na to, ali ste videti mlajše ali starejše, kot ste sicer.

1 Hlačne nogavice v kožni barvi

Tak nasvet so nam dale naše babice: k obleki vedno obleci hlačne nogavice v kožni barvi. Te pričarajo enakomeren ten in pomagajo, kadar je zunaj mraz. V letu 2017 lahko rečemo le: prste stran od teh staromodnih primerkov. Če je zunaj mrzlo, raje posezite po črnih ali pa temno modrih različicah, poleti pa vam sploh ni treba nositi hlačnih nogavic.

2. Pete, visoke 3 cm

Ja, dragi modni oblikovalci, smo razumele: spet so moderne približno 3 cm visoke pete. Vendar pa nas naredijo starejše, tudi če so še tako v modi. Morda zato, ker ta model poznamo še iz časa naših babic? Če so vam ljubši čevlji brez pete ali pa bi radi naredili svež vtis, potem so prava izbira koničaste balerinke.

3 Velikanski biseri

Veliki biseri v ušesih vsekakor naredijo vtis, vendar pa vam dodajo nekaj let. Če boste bisere kombinirali s kul rokovskim stilom (na primer fantovske kavbojke in usnjeno jakno), ne morete zgrešiti. K elegantnim oblačilom pa raje izberite moderne kose nakita – in videti boste mlajše in bolj sveže.

4 Od glave do pet v bež barvi

Oblačila v enakih tonih so vedno sijajna rešitev za dneve, ko ne vemo, kaj naj bi oblekli. Vendar boste v bež barvi hitro videti starejši in staromodni. Boljše: pozimi črna, siva ali temno modra, poleti pa pastelni toni, kot na primer roza in nebesno modra.

plašč

5 Tvid

Pri modnih oblikovalcih oblačila iz tvida nikoli ne pridejo iz mode. In moramo priznati, da so videti zelo šik. Vendar pa boste hitro videti dolgočasni, če boste kombinirali več kosov oblačila iz tvida. Posezite le po enem.

6 Očala

V zadnjih letih so postala skoraj nuja za izpopolnjen slog. Nosijo jih celo ženske, ki sploh nimajo dioptrije. Vendar pa: raziskave so pokazale, da očala ljudi naredijo resnejše, pa še starejši so videti.

7 'Mamaste' kavbojke

Udobne so, pa še tako zelo slabo niso videti: vendar pa so kavbojke z visokim pasom vrhunec svoje modne sezone imele v osemdesetih letih. Morda ravno zato ženske v takih kavbojkah ocenimo za starejše, kot so sicer.