Ko gre za družinska razmerja, ni večjega in tesnejšega, kot je vez med mamo in hčerko. 

Samo spomnite se humoristične nadaljevanke Zlata dekleta (hči Dorothy in mama Sophia) ali pa nadaljevanke Midve z mamo (hči Rory in mama Lorelai). Nič čudnega, da si hčerke želijo odrasti v osebo, ki je takšna kot njihova mama!

1 Potovanje

Izberita si kraj na zemljevidu, navijta glasbo in se odpeljita! Morda si izposodita kar kak kabriolet. Navsezadnje ni boljšega načina, kot da z osrednjo damo svojega sveta raziskujeta nove zabavne destinacije. Ste gledali film Thelma in Louise? Ne priporočamo sicer, da uporabite tak pristop …

2 Nekaj novega

Iz cone udobja boste veliko lažje izstopili, če boste imeli ob sebi najboljšo žensko svojega življenja. Preverita ponudbo joge v bližnjem centru za rekreacijo. Prijavita se na tečaj lokostrelstva ali pa ustvarjajta z vodenkami. In če sta tako drzni, poskusite nekaj res divjega: skydiving, mogoče?

3 Prostovoljno skupaj

Mama je tista, ki vas je naučila, kaj pomeni biti velikodušen s svojim časom in kako je dobro služiti svoji skupnosti, zato poiščita organizacijo, v kateri lahko delujeta skupaj. Postrezita z obrokom v zavetišču za brezdomce ali pa bodita mentorici učencem. Pridružita se skupini, ki organizira pospravljanje odpadkov, ali pa zaigrajta v domu za ostarele.

4 Hoja ali tek

Zavežita vezalke in gremo! V dvoje bo lažje. Medsebojno se bosta spodbujali in se zabavali. Morda si zadata za cilj tudi udeležbo na kakšnem (pol)maratonu.

5 Naredita družinski recept

Odpihnita prah s stare družinske kuharske knjige in specita piškote po receptu (pra)babice ali pa pito po receptu tete Jožice.

6 Ista knjiga ob istem času

Z mamo lahko imata tudi nekakšen mini knjižni klub in se tako pogovarjata o vsebini knjige in vsem mogočem, kar spada zraven. Z mamo bosta na isti valovni dolžini ... dobesedno.

7 Zgradita nekaj

Lahko je majhna ptičja hišica ali pa polička za knjige. Malo ustvarjalnega sodelovanja je vedno dobrega za krepitev vezi med mamo in hčerjo.

Fotografija: Shutterstock

Liza - 20/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 20/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.