Poznate dekle, ki je vedno dobro videti? Ki ima stil, ne glede na to, kaj nosi? Ki z lahko kombinira džins, visoke pete, elegantne suknjiče, bombažne majice in pisane superge ...? Lisa razkriva njene skrivnosti.

Investirajte v kakovostne kose

Kadar kupujete sezonska, trendovska oblačila, si z lahkoto privoščite cenejše kose. A za oblačila, ki jih nameravate nositi ker nekaj sezon (džins, suknjiči, torbe), raje zapravite kakšen evro več. Kvaliteta ni nikoli iz mode in oblačila iz kvalitetnega materiala bodo z vami vandrala po svetu naslednjih pet ali celo deset let.

Pozabite na konvencionalna pravila

Včasih je za dober videz enostavno treba prelomiti pravila oblačenja in nekoliko tvegati. Kombinirajte barve in kose, ki se 'ne ujemajo', nosite od glave do peta obleke iz džinsa ali pa presenetite z izbiro obutve. Meja je tanka in previdnost je zaželena. Učinek pa zagotovljen.

Ustvarite si lastno uniformo

Uniforma vas bo rešila v tistih trenutkih, ko ne boste imele 'ničesar za obleči' ali vas bo priganjal čas in se boste morale od doma odpraviti v petih minutah. Kate Moss pogosto poseže po črnem ozkem džinsu, nizkih škornjih, bombažni majici in dobro krojenem črnem suknjiču.

Kombinirajte različne potiske in vzorce

Večina ljudi se boji ideje o mešanju različnih vzorcev. A dokler ostajate v okviru enake barvne sheme, je opazna in modna kombinacija pravzaprav zelo enostavna. Ali pa poskusite kombinirati iste vzorce v različni velikosti.

Ne bodite preresni

Ni vam treba biti, kot da ste ravnokar stopili z modne piste, da bi imeli stil. Oblačenje bi moralo biti zabavno. Privoščite si en kos oblačila v kričeče rožnati ali oblecite majico z Miki Miško. Pazite le, da je preostala garderoba precej osnovnih krojev in barv.

Ustvarite več kombinacij

Imeti stil, ne pomeni samo imeti polne omare. Pomembno je, da znate isti kos nositi ob različnih priložnostih in ga kombinirati z različnimi kosi oblačil. Kadar kupujete nov kos, vedno pomislite na oblačila, ki jih že imate doma v omari. Če se v trenutku ne spomnite vsaj treh kosov, s katerimi bi brez problema lahko kombinirali nov kos oblačila, se nemudoma obrnite in ga nesite nazaj na polico.

Modne dodatke uporabljajte premišljeno

Če nameravate videz poživiti z zelo vpadljivimi modnimi dodatki, potem se začnite 'oblačiti' prav tam. Snežno beli torbici ali svetlečemu pasu prilagodite preostala oblačila in obutev. Nikoli obratno. Bela srajca se lahko prilagodi marsikateri opravi, pisana, kričeča torbica, pa te možnosti nima.

Povsem osnovna oblačila nadgradite z zanimivimi dodatki

Klasičen džins, bela majica in suknjič je povsem vsakdanja oprava. A če zraven obujete zanimive superge, vpadljiv kos nakita ali torbico, ki je povsem iz druge zgodbe, se lahko hitro znajdete na seznamu deklet z najbolj zanimivim modnim stilom.