Prosti čas in moda

V Kranj na Prešernov smenj ali na sproščen sprehod

Že 11. leto zapored bo 8. februarja na ulicah Kranja zaživel Prešernov smenj.

Dobro obiskan Ljubljanski grad

V letu 2012 je Ljubljanski grad posloval kot povsem samostojen javni zavod. Direktorica Mateja Avbelj Valentan je povedala, da so si ob ustanovitvi zastavili cilj, da bi osrednjo turistično točko v mestu v prihodnjih letih obiskalo milijon obiskovalcev na leto.

RAP - kaj besedica sploh pomeni?

RAP je Rhythmically Accentuated Poetry ali ritmično poudarjena poezija. Je eden od elementov hiphop kulture, oblika rimane lirike z ritmičnim glasbenim ozadjem, raper pa je seveda oseba, ki to zvrst glasbe izvaja.

Modne optične prevare

Veliko žensk ni zadovoljnih s svojo postavo, zato so tukaj ideje, kako biti na videz vitkejše, brez napornih diet in vadb, le z izbiro oblačil.

Aktualne predstave v gledališčih po Sloveniji

Nekaj odličnih predstav v gledališčih po Sloveniji, ki jih vsekakor ne smete zamuditi.

Slovenija, Evropa in elektronsko branje

Slovenija in tudi Evropa pri elektronskih knjigah močno capljata za ZDA. V Sloveniji e-knjižni trg dosega le 0,0001 odstotka splošnega trga. Zaostajamo v vseh pogojih, da bi se elektronski knjižni trg lahko hitreje razvijal. Nimamo zadostne ponudbe e-knjig, nujno bi potrebovali nakup na en klik in seveda si morajo ljudje nabaviti bralne naprave.

Zgodovina e-knjige

O vprašanju, katera je bila prva e-knjiga na svetu, ni enotnega mnenja, za pionirja na tem področju pa se pogosto navaja Michael S. Hart s Projektom Gutenberg, v sklopu katerega je bila 4. julija 1971 digitalizirana prva publikacija – Deklaracija neodvisnosti ZDA. V naslednjih desetletjih je področje počasi rastlo.

Restavracija s srednjeveškim navdihom

Na Ljubljanskem gradu je ob Gostilni Na Gradu in Grajski kavarni na voljo nova kulinarična ponudba v Restavraciji Strelec. Že iz imena je razvidno, da se bodo kulinarična razvajanja dogajala v Stolpu strelcev, katerega temelji segajo v 15. stoletje.

10. slovenski bienale ilustracije

V Galeriji Cankarjevega doma je do 26. januarja 2013 na ogled razstava otroških slovenskih ilustracij.

Kateri kozarec za vino servirati?

Ob praznični pojedini se prileže kozarec vina, toda ali ga znate izbrati in postreči? Mali vinski leksikon vam bo v pomoč, da boste ob jedeh postregli pravo vino in v ustreznih kozarcih.

Stvaritve domače narave

Na ogled dveh znamenitosti v Divači in njeni okolici se lahko odpravite kar z vlakom.

Ideje za obdarovanje hišnih ljubljenčkov

Ker so hišni ljubljenčki tudi družinski člani, je prav, da se med prazniki spomnite tudi nanje in jih obdarite s kakšnim simpatičnim darilcem ter tako razveselite tudi sebe. Prikupne in uporabne izdelke za različne skupine hišnih ljubljenčkov smo poiskali v spletni trgovini www.zazivali.si.
Knjižni sejem

Lisa na knjižnem sejmu

Med 21. in 25. novembrom, se v Cankarjevem Domu odvija knjižni sejem v sklopu katerega, je revija Lisa pripravila dve delavnici.
Vilinski simboli

Nagradno: Čarovniki življenja in pisci usode

Vilinski simboli so ključ energij, ki v sebi skrivajo neomajno moč delovanja. Naša namera in pozitivno naravnava pozornost sta tisti sili, ki jih aktivirata in sprožita njihovo delovanje. So ključi energij, vrednot, sposobnosti, veščin, darov in zmožnosti, ki se neprebujene skrivajo globoko v nas. Z njimi lahko postanemo bolj 'zavestni' in ustvarjalni. Pomagajo nam, da spet vzpostavimo stik s svojo notranjostjo in vero v magijo vsakdanjega življenja. Upanje se povrne in sprememba potrka na vrata. Postanemo čarovniki svojega življenja in pisci lastne usode.
Skrivnosti dobre zabave

Skrivnosti dobre zabave

Na organizacijo zabave se pravočasno pripravite in zasijte v luči odlične gostiteljice. Lisa vam pomaga z drobnimi nasveti – od seznama povabljencev pa tja do ustreznih količin.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri