"Ustvarjanje je bilo vedno moje zatočišče, moj način sproščanja."

"Že kot otrok sem v rokah večkrat imela barvice, šivanko ali škarje kot žogo. Ker sta mati in starejša sestra obe tekstilki, sem imela materiala za ustvarjanje vedno na pretek. Najlepši otroški spomini so v domači mamini delavnici, s kupi blaga, jaz pa sredi ustvarjanja novih kreacij za moje punčke. Tako se je vse skupaj začelo, skozi leta pa so se ves čas spreminjale tehnike in orodja za ustvarjanje," nam je zaupala ustvarjalka, ki si ni znala predstavljati življenja brez ustvarjanja, zato se je vpisala na srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo, pozneje pa še na fakulteto za arhitekturo.

"Vedno me je najbolj veselilo produktno oblikovanje, kjer sem imela od začetka do konca postopka sama nadzor nad izdelkom," je še dodala Ajda, ki so se ji pred dvema letoma končno izpolnile dolgoletne sanje.

"K meni je pristopila sestra z idejo, da je napočil čas, da odpremo trgovino in si damo duška. Skupaj se nas je zbralo kar nekaj ustvarjalk z isto miselnostjo in v centru Kamnika smo novembra 2014 odprli Hišo Belin, trgovino z unikatnimi izdelki. Takrat se je moja pot šele dobro začela, saj sem začela veliko bolj intenzivno ustvarjati. Spet sem se vrnila k svoji prvi ljubezni – čopiču, kjer pravljični svet nima meja in se preliva tudi s platna na nakit. Ves čas sem po malem ustvarjala nakit iz gumbov, zdaj pa sem si z največjim veseljem naredila mavrično zbirko gumbov vseh vrst, iz katerih izdelujem nakit za malce posebne ustvarjalne duše."

"Gumb že sam po sebi predstavlja lep končni izdelek, vendar ko mu daš nov pomen v obliki nakita, so možnosti brezmejne. Od ogrlic, brošk in uhanov v razigranih ali pa celo zelo elegantnih barvnih kombinacijah. In s tem se zgodba kar ne konča. Ves čas odkrivam in ustvarjam nove izdelke. Trenutno sem se začela učiti veščin lončarstva, kar je bila moja dolgoletna želja. V tako hvaležnem materialu, kot je glina, pa sem našla še nepoznano prijateljico, ki mi omogoča nove razsežnosti ustvarjanja."

Kje jo najdete?

Ajdine izdelke si lahko ogledate na Facebook strani Šikimiki.

Pripravila: Metka Pravst - MetiBeti