Nuša Rozman je po izobrazbi profesorica likovne umetnosti, pod imenom Amulet Art pa ustvarja unikaten nakit iz polimerne mase, perlic in žice.

"Navdih najdem v naravi, fantazijskih svetovih, umetnosti starih kultur ter med igro z barvami in teksturami. Od nekdaj sem bila kreativna in sem rada preizkušala različne likovne tehnike, zato sem se odločila za študij likovne pedagogike," nam je zaupala ustvarjalka, ki je nakit začela izdelovati pred desetimi leti, ko jo je mamina prijateljica prosila, da ji naredi ogrlico v želenih barvah.

"Ker so bili vsi navdušeni nad izdelkom, sem nadaljevala izdelovanje in začela nakit podarjati ob različnih priložnostih. Od takrat sem se naučila že veliko, vendar vedno poskušam še kaj izboljšati ali na novo izdelati. Poleg izdelave nakita tudi slikam na platno, sodelovala sem že na nekaj razstavah," se je pohvalila in dodala, da so njeni izdelki namenjeni predvsem tistim, ki želijo biti drugačni, cenijo trud, čas in ljubezen, ki jih vtisne v svoje ročno narejene izdelke, predvsem pa tistim, ki so pripravljeni podpreti slovenske ustvarjalce in iščejo posebna darila za posebne ljudi.

"Upam, da boste v nošenju uživali tako, kot sem sama v izdelavi," je še dodala za konec ustvarjalka, ki se udeležuje rokodelskih in umetniških sejmov, predvsem na Štajerskem.

Nuša RozmanKje jo najdete?

Nušine izdelke si lahko ogledate na Facebook strani Amulet Art – unikatni nakit ali jo spremljate na blogu v angleškem jeziku (amuletartjewelry.blogspot.com).

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 29/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 29/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.