Ano Bučar pri izdelavi nakita bolj kot umetna masa prepriča les.

"Moja kreativna pot se je začela že v otroških letih, saj je imela umetnost name velik vpliv, in to ravno zaradi moje umetniške družine," nam je povedala Ana, ki že od nekdaj v sebi čuti nemir in praznino, če ni kreativna.

"Veliko je vplivala tudi srednja aranžerska šola, kjer sem svojo ustvarjalnost še naprej razvijala, pozneje pa nadaljevala študij na Naravoslovnotehniški fakulteti, kjer sem diplomirala in postala inženir tekstilne tehnologije. Ves ta čas sem hrepenela po ustvarjanju in razvijanju svoje umetniške žilice," je povedala ustvarjalka, ki je z veliko ljubezni začela izdelovati različne izdelke – slike na platnu, lesene obešanke, magnetke, obeske in broške iz filca.

"Ti izdelki so bili sprva namenjeni le bližnjim in prijateljem. Moja pot z nakitom pa se začela čisto naključno, ko sem izdelovala magnete iz das mase za novoletna darila. Takrat sem izdelala prve majhne uhančke. Ker so bili videti precej simpatični, sem začela raziskovati, kateri materiali bi bili še primerni. Spoznala sem se s polimerno maso in iz nje narejen nakit je bil zelo lepo sprejet, vendar me je vedno bolj privlačil in navdihoval les oziroma predvsem okolju prijazni materiali. Tako je bil naslednji korak izdelovanje nakita iz lesa," je povedala Ana, ki najraje oblikuje uhane, saj je to tudi njej najljubši kos nakita, poleg uhanov pa seveda oblikuje tudi prstane in ogrlice.

ana bucar"Za kolekcijo lesenega nakita so značilne predvsem geometrijske oblike, živost barv, enostavne linije, pozitivnost in energičnost. Predvsem gre za opazen nakit, ki je odličen modni dodatek tako za vsakdanjo uporabo kot tudi za posebne priložnosti."

Kje jo najdete?

Ana svoj nakit razstavlja na Facebook strani Ana B.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 39/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 39/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.