Ana je bila od nekdaj ustvarjalno in zvedavo bitje, a njeno življenje se je najprej odvilo v drugo smer in ravno septembra bo postala magistra sociologije.

“Gloria je nastala spontano, ko sem pred dvema letoma poleti razmišljala, kaj me resnično veseli v življenju. Vse poti so me pripeljale do istega odgovora, in sicer, da želim nekaj ustvariti. Trmasto sem se odločila, da se bom sama naučila šivanja na industrijskem stroju v delavnici očeta, ki izdeluje usnjeno zaščitno opremo. Ne morem reči, da gre pri mojih izdelkih za strogo galanterijo, temveč gre za umetnost s karakterjem, kjer je vsak izdelek unikaten. Vsaka torba ima namreč svoje ime, ki se sklada z njenim videzom in je skrbno izbrano, da se lastnica torbe z izdelkom in njegovo zgodbo z lahkoto poistoveti. Že pri prvi torbi sem si postavila več pogojev. Praktičnost, estetika, kakovostni materiali in natančna izdelava so zame bistvo samega koncepta Gloria, saj je to ravno tisto, kar od torbe pričakujem sama in želim ponuditi tudi drugim. Tako je nastala prva funkcionalna torba, ki se lahko nosi kot torba ali nahrbtnik. Sledilo ji je ogromno novih modelov, ki so zdaj resnično izpopolnjeni do podrobnosti in tako mi ustvarjanje ene torbe vzame več dni celodnevnega dela,“ nam je zaupala Ana, ki unikatne torbe izdeluje iz najboljšega pravega italijanskega usnja, vsi sestavni deli pa so skrbno izbrani in preverjene kakovosti.

“Bistvo vsega je, da je izdelek trajen, večina se nosi na več načinov – na primer kot torba na rami, čez telo, nahrbtnik in celo v roki,“ je še povedala ustvarjalka, ki je predana svoji blagovni znamki v celoti, saj v delavnici preživi več časa kot doma, je pa tudi model za torbe, saj jih sama predstavi na točno tak način, kot si želi. “Moj največji steber je družina, ki me podpira na moji poti in verjame vame. Od očeta sem prevzela strogo delovno disciplino in samoiniciativnost, od mame pa občutek in veselje do umetnosti, estetike in vsega, kar je lepo.“

Kje jo najdete?

Po predhodnem dogovoru si lahko torbice ogledate v delavnici, obiščete spletno trgovino www.gloriabags.com in Facebook stran www.facebook.com/gloriasbags, na Instagramu (www.instagram.com/gloriabags_) pa objavlja tudi utrinke iz delavnice.

Fotografije: osebni arhiv

Liza - 38/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 38/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.