Mojca Baloh je v 'artuške' je združila platno, akrilne barve in tuš.

"V svojo dušo sem začela gledati leta 2010, ko sem prvič v življenju prijela za čopič. Nisem si mislila, da se bodo krila razprla tako na široko. V dveh letih me ni premamilo nič drugega kot čopič in platno. Lotila sem se poslikave pručk, tekstila in stekla. Pozneje so začele nastajati rokavice, kape, šali ... In prek zank sem ugotovila, kako dobro denejo moji duši in da je v mojih rokah nekaj več," nam je zaupala Mojca, ki se je z veseljem učila novih tehnik ustvarjanja.

"Naredila sem dva tečaja kaligrafije pri Katarini Rojc, ki je v meni znova prebudila ljubezen do lepopisja in mi dala čarobno mehkobo do ljudi. Nisem človek, ki bi mu nazivi krojili lepši dan, ampak raje pridobljeno znanje uporabim. Znanje, ki sem ga pridobila na izobraževanju za izdelavo in oblikovanje spletnih strani in tečaju fotografije, sem tako združila in nastal je že marsikateri grafični izdelek," je povedala in dodala, da nas življenje postavlja v različne položaje, v katerih nas lahko zagrabi panika ali pa jih sprejmemo kot izzive.

"Prav to sem naredila iz darila za prijateljico. Iz projekta Kako akrostih spraviti na platno? je nastala nova relaksacija, ki je polna detajlov. Lahko bi rekla, da je bil ta trenutek prelomen za moje ustvarjanje. V 'artuške', kot imenujem svoje slike, sem združila platno, akrilne barve in tuš. Res je, da sem tuš spoznala v tehničnih pisalih že v srednji geodetski šoli, a sem jih po vseh teh letih – z nostalgijo na nekdaj umazane prste – z vso skrbnostjo usposobila za risanje."

Od takrat z dušo ustvari prav vsak izdelek. "Z ljubeznijo je narisana vsaka pikica in vsaka vijugica. Vsak kos postane poseben, če so dodani napisi, in v takšnih trenutkih sem počaščena, da sem lahko z unikatnimi izdelki del teh čarobnih trenutkov."

Mojca BalohKje jo najdete?

Mojco najdete na Facebookovi strani Barvna krila.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 42/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 42/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.