Doroteja Fon in Davor Mešić sta se odločila za les, ker je hvaležen za obdelavo

Bibadi je ime, za katerim se skriva veliko idej, oblik in barv, ki se ujamejo z lesom. "Pred štirimi leti – najprej za šalo, pozneje pa malce bolj zares – so začeli nastajati leseni kosi nakita," sta nam zaupala ustvarjalca Doroteja in Davor ter dodala, da je nakit s časom postal vse bolj natančen in zgovoren, predvsem pa čedalje bolj svobodnih oblik.

"V nakitu se združuje nadvse zanimiv preplet vzorcev, barvnih kombinacij in kombiniranje stilov. Ob vsem tem pa ostaja glavni material les. Topel, prijazen, prilagodljiv in hvaležen za obdelavo. V srečanju z barvo poskuša ohraniti vidno strukturo, letnice, vendar hkrati barva poživi in poudari njegovo obliko in relief," sta dejala ustvarjalca, ki vsak kos nakita ročno obdelata od začetka do konca, tako je vsak kos nakita ročno izrezljan, natančno poslikan in zbrušen.

"Pri delu je najpomembnejše skrbno izbrati les, izrisati skice, hkrati pa ideje prilagoditi sami obliki in strukturi lesa," je še poudaril Davor, sicer profesor likovne umetnosti in slikar, ki svoje izkušnje s področja likovnega ustvarjanja prenaša na izbrane kose različnega lesa ter jim s tem dodeli novo vlogo. Nakit Bibadi je pridobil tudi certifikat Slovenske obrtne zbornice Art&Craft, kar je dodatna potrditev, da so izdelki izvirni in kakovostni.

bibadiKje ju najdete?

Nakit si lahko ogledate na Facebook strani Bibadi.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 40/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 40/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.