Na zeljniku Nike Rudolf – Koščička N.R. design je zrasla čisto drugačna zamisel: čudovit unikaten nakit ustvarja iz koščic! Poglejte si fotogalerijo.

"Na mojem zeljniku so vedno rasle drugačne zamisli. Sem pač večni otrok z bujno domišljijo. In zatorej sem se vprašala, zakaj ne bi poskusila ustvariti kaj s koščico, to vsakdanje spregledano kraljico," je povedala ustvarjalka Nike, ki si je izbrala nenavaden ustvarjalni material.

"Koščice po navadi vedno zavržemo, sama pa sem si zadala izziv iz njih narediti kaj uporabnega, in glede na to, da sem obsedena z edinstvenim nakitom, sem začela eksperimentirati. Sprva sem koščice 'oblačila' v razno blago, čipke, barve, tudi zaradi pomanjkanja orodja in strojev, a se mi je pozneje zazdelo nesmiselno skrivati njihovo pravo lepoto. Mislila sem si: 'Zakaj bi zakrivala nekaj, kar je večino svojega obstoja prikrito?' in postavila koščico na piedestal," je povedala zgodbo o razvoju ideje.

"Vsaka koščica ima svojo čudovito karakteristiko, ki jo lahko z nekoliko domišljije in kar nekaj meni užitkarskega truda poudarim in spremenim v umetnino," je še dodala Nike, ki uporablja tudi druge ustvarjalne materiale.

"V kombinaciji s koščicami uporabljam tudi različne vrste lesa, dragih in poldragih kamnov, za risanje in pisanje po nakitu pa pirografijo in gravirno tehniko.

Nike Rudolf – Koščička N.R. designIzdelujem predvsem prstane in preostali nakit. Trenutno je v razcvetu zaročno-poročni program izdelkov, a ideje se še naprej razvijajo in dopolnjujejo, tako da je težko napovedati kakšne vrste izdelkov bodo prišle na dan izpod mojih prstov."

Kje jo najdete?

Izdelke si lahko ogledate na Facebook strani Koščička N.R. design.

Če bi radi tudi vi predstavili svoja umetniška dela, pišite na info@ustvarjalneroke.si.