Natasja, ki ustvarja pod imenom Nat Academy pravi, da se spretnost miniaturista kaže, v podrobni reprodukciji realnih predmetov

Natasja je dobila nenavadno ime, s katerim sta starša želela, da bi bila 'posebna'. In to je tudi postala, saj se je na svoji ustvarjalni poti posvetila izdelavi miniatur. "Gre za čisto poseben svet v merilu 1 : 12, kjer se spretnost miniaturista kaže v čim bolj podrobni reprodukciji realnih predmetov, ki bodo potem krasili enkratno izdelane hiške iz pravega lesa," nam je pojasnila ustvarjalka, ki sicer trenutno živi v Italiji, a se je miniaturnemu svetu približala že zelo zgodaj.

"Kot večina Primorcev sem pogosto gledala italijansko televizijo, kjer so nekje leta 1993 začeli oglaševati posebno zbirko izvodov revije Doll's House, ki ji je bil vsak teden priložen košček hišice za punčke ali opreme zanjo. En izvod je stal več, kot je znašala moja mesečna žepnina, zato sem si lahko kupila le prvi izvod in nato sanjarila ob prekrasnih slikah hišk.

Odločila sem se, da si bom zgradila svojo hiško iz materiala, ki je doma ostajal od gradnje družinske hiše. Prvi poskusi niso bili ravno občudovanja vredni, a sem z leti zelo napredovala," nam je zaupala in dodala, da danes ustvarja predvsem miniaturno hrano in manjše predmete, njeni izdelki pa so bili opaženi in predstavljeni v prestižni reviji American Miniaturist, kar si šteje v čast, pritegnile pa so tudi njene voščilnice za valentinovo, ki jih je Huffington Post vključil v seznam 20 najlepših umetniških voščilnic.

"V zadnjih mesecih sem se lotila novega podviga in začela šivati unikatne plišaste živalce. Moj Winston, modri slonček s cilindrom in naočnikom ima že veliko oboževalcev. Načrtujem pa tudi novoletno linijo miniatur in miniaturnih svetov."

Natasja NikoličKje jo najdete?

Natasja vam bo svoj miniaturni svet razkazala na Facebook strani Nat Academy.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 33/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 33/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.