Bele superge na cestah kraljujejo že kar nekaj časa. 

A kaj, ko so lepe samo, če so zares bele … Z naslednjimi nasveti boste podaljšale življenjsko dobo svojih najljubših superg. 

Nikar jih ne perite v pralnem stroju!

Tudi najbolj nežen program bo pregrob za vaše delikatne superge. Vse madeže odstranjujte ročno!

Madežev se lotite v vlažno krpo, namočeno v kis, ali z navadno radirko.

Madeže obrišite s krpo, ki ste jo namočili v kis. Grdih črnih madežev na gumi pa se lotite kar z navadno radirko za svinčnik. Čisto, seveda!

Odrgnine zakrijte z lakom za nohte.

Odrgnine so pri dinamičnem vsakdanjiku neizogibne! Manjše odrgnine boste uspešno prekrili z navadnim belim lakom za nohte. Tako enostavno!

Uporabite zobno ščetko.

Za težko dostopne kotičke, ki vam jih ni uspelo očistiti z vlažno krpo, uporabite mehko zobno ščetko, ki ste jo prav tako namočile v vodo ali kis!

Vezalke očistite z mlačno vodo.

Čeprav vas mika, da bi vezalke enostavno vrgle v pralni stroj, tega ne storite. Namočite jih raje v mlačno vodo, ki ste ji dodale tekoči detergent, ali pri trdovratni umazaniji uporabite kapljico belila. Sperite in posušite na zraku!

Očiščene jih napolnite s papirnato brisačo ali časopisnim papirjem.

Pomembno je, da superge čim prej posušite. Vanje natlačite papir, ki bo hitro vpil odvečno vlago in hkrati ohranil obliko obuvala.

Na oljnih madežih uporabite šampon.

Naj še tako pazimo na obuvalo, slej kot prej se bo nanje prikradel tudi kakšen oljni madež. Takoj ko pridete domov, se ga lotite z mlačno vodo in blagim šamponom za lase. V hipu bo izginil!

Ne izpostavljajte jih soncu.

UV-žarki, ki jim je obutev izpostavljena že, kadar jo nosite, lahko povzročijo nezaželeno obarvanost, ki na snežno belih supergah ne bo delovala nič kaj zapeljivo! Kadar jih ne nosite, jih raje postavite v temen in hladen prostor.

In še večno vprašanje: lahko na belih supergah uporabimo belilo?

Lahko. Ampak v manjših količinah. Priporočljivo je, da en del belila zmešate s petimi deli vode. Tako boste preprečili, da bi belilo poškodovalo tkanino na vaših najljubših supergah.