Pod imenom DispariPari delujeta dve ustvarjalki, na prvi pogled različni, prav toliko kot naziv sam – parna proti neparni, a hkrati združeni v skupni ideji – ustvarjati.

"Kot prijateljici so naju vsakič znova povezovali kreativni projekti, ob katerih sva ugotovili, da bi lahko le z združitvijo idej resnično zaživeli.

Čeprav vsako od naju navdušujejo popolnoma različni materiali in tehnike, sva se odločili za sodelovanje," sta nam zaupali Metka in Neja.

Nejo fascinirajo organske oblike, barvitost polimernih mas ter les, ki mu s pomočjo ročne poslikave dodaja svoje unikatne zamisli – od zgovornih orientalskih vzorcev do nežnih pastelov v kombinaciji s svilnatimi trakovi.

Metka pa je zvesta kovini – aluminiju in medenini. "Material, na videz hladen in brez značaja, se s pomočjo domišljije in orodja spreminja v igrive oblike, polne topline. Od prvega reza do zadnjega brušenja jim postopoma vlivam življenje in z vsakim izdelkom govorim novo zgodbo, ki jo vsak opazovalec začuti po svoje," je povedala Metka, ki se ukvarja še z enim zanimivim projektom.

"Na Facebook strani z imenom M i m o t h o D e s i g n skušam prek kratkih 'zgodbic' uporabnikom podati svoje videnje, doživljanje posameznih izdelanih kosov nakita in jim ga tako približati na drugačen način."

Metja in NejaKje ju najdete?

Izdelke si lahko ogledate na Facebook strani DispariPari.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 37/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 37/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.