Duša Sušnik je umetnica, ki je svoj vsakdan posvetila steklu in iz njega izdeluje čudovit in izviren nakit.

"Zgodovina mojega stekla traja že dolgo, saj sem se z njim spoznala, ko sem pred približno 20 leti začela delati vitraže zase," nam je zaupala Duša in pojasnila, da je temu kratkemu obdobju ustvarjanja s steklom sledil premor, a njena velika ljubezen do fuzije je kaj kmalu prišla na plan.

"Dolgo je trajalo in mnogo je bilo poskusov, da sem naredila program, sledilo je sodelovanje z ganskim umetnikom Bernardom Akpokaviem in na koncu je padla še odločitev, da se bom posvetila nakitu, ki ga zdaj tudi največ izdelujem," je povedala ustvarjalka, ki se trudi biti drugačna, zato izdeluje umetniške skulpture iz taljenega stekla, zadnje čase pa se posveča izdelavi posebnih kosov nakita iz stekla, ki ga po pečenju še ročno obdela z brušenjem.

Vse umetnine nastajajo v njenem ljubljanskem ateljeju Duša, v katerem prireja tudi delavnice in tečaje za vse ljubitelje stekla in izdelkov iz stekla.

Duša SušnikKje jo najdete?

Dušine umetnine si lahko ogledate na spletni strani www.glassart.si.

Predstavitve slovenskih ustvarjalcev in njihovih unikatnih del si lahko ogledate na spletni strani www.UstvarjalneRoke.si. Če bi radi predstavili svoja umetniška dela, poiščite stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali pišite na info@ustvarjalneroke.si.

Lisa - 32/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 32/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.