H&M je 5. aprila v Los Angelesu proslavil svojo kolekcijo Conscious Exclusive 2018 z intimno koktajl zabavo.

Med gosti so bili tudi zvezda kampanje Christy Turlington Burns, Paris Jackson, Naomie Harris, Kate Bosworth in Amanda Seyfried. Kolekcija po navdihu ustvarjalnega doma iz 19. in zgodnjega 20. stoletja švedskih umetnikov Karin in Carla Larssona bo na voljo v izbranih prodajalnah H&M po celem svetu in na hm.com od 19. aprila dalje.

Zvezdniški dogodek, ki ga je vodila Ann-Sofie Johannson, kreativna svetovalka pri H&M, je potekal v ikonični hiši Garcia House po načrtih arhitekta Johna Lautnerja.

“Čudovito je bilo videti toliko kosov iz kolekcije Conscious Exclusive na tako navdiha polnih ljudeh. Zelo smo ponosni, da kolekcija še naprej ostaja tako pionirska – cvetlični kosi iz žakarda in čipkaste obleke iz materiala ECONYL® na primer zares poudarijo čudovito izdelavo in močno ženstvenost kolekcije Conscious Exclusive ter jasno kažejo, kako sta trajnostnost in moda zares združljivi med seboj," je dejala Ann-Sofie.

Conscious Exclusive je ponavljajoča se kolekcija izbranih kosov, ki predstavljajo vse več možnosti za trajnostno modo s poudarkom na razvoju in inovacijah. H&M letos prvič predstavlja reciklirano srebro ter material ECONYL®, 100 % reciklirano najlonsko vlakno iz ribiških mrež in drugih najlonskih odpadkov.

“Ponosna sem, da lahko sodelujem v kampanji H&M Conscious Exclusive. Zelo mi je všeč, da so ustvarili tako lepo trajnostno modo, ki povečuje osveščenost o tem, kaj lahko vsak izmed nas naredi, da bolje zaščitimo ta planet," pravi Christy Turlington Burns.