Ker so hišni ljubljenčki tudi družinski člani, je prav, da se med prazniki spomnite tudi nanje in jih obdarite s kakšnim simpatičnim darilcem ter tako razveselite tudi sebe. Prikupne in uporabne izdelke za različne skupine hišnih ljubljenčkov smo poiskali v spletni trgovini www.zazivali.si.

Igre brez meja

kostPsi in mačke neizmerno uživajo v igri, zato jim le podarite raznolike igračke. Med piskajočimi naj bo za pse tudi kakšna mehka igrača, da jo lahko premetava po prostoru, prav tako psom privoščite gumijasto kost, iz katere mimogrede pade kakšen priboljšek. Cena: kost za priboljške različnih velikosti: od 6,49 EUR.

Razveselite tudi svojo muco in se poigrajte z njo – nadenite si rokavico s cofi in zvončki, podajajte ji pisanega ptička na elastični vrvici ali pa jo podražite s puhastim pajkom na palčki.

Živahne, svetleče in bleščeče

vratManjšim pasmam psov pristajajo ljubke ovratnice. Naj bodo živih barv ali okrašene s svetlečimi kamenčki, kot so Diamond ovratnice v modri ali rožnati barvi. Cena: od 8,99 EUR. Mucam prav tako pristajajo živahne barve, še bolj posebne pa bodo z ovratnico v zlati ali srebrni barvi s svetlečimi kamenčki in z zvončkom. Cena: 2,99 EUR.

Elegantna čistoča

metlaKužku (in sebi) po zimskem sprehodu olajšajte čiščenje s krpo za čiščenje tačk iz mikrofibre. Z njo boste enostavno, hitro in učinkovito odstranili grobo umazanijo, ki se je med sprehodom nabrala na pasjih tačkah. Krtačo je mogoče razstaviti in uporabiti za česanje kratkodlakih psov, hkrati pa s krtačo lahko pobirate tudi odpadlo dlako s tekstila. Cena: 9,90 EUR.

Toplo, mehko in udobno

blazinaKužkom bo v zimskih dneh prijetno toplo na termo ležišču iz mikrofibre Oster cosy (66 x 51 cm), ki ima jedro iz toplotno-odbojne tkanine, spodnji del ležišča pa je obložen z gumo, ki preprečuje drsenje. Cena: 57,17 EUR. Mačke se bodo najbolj varno počutile v toplem brlogu. Pralno pri 30 °C

Majhen, a razgiban domek

gradGlodavci – zajčki, morski prašički, hrčki, deguji, miške in drugi – se bodo varno počutili v hiškah iz lesa. Lahko posežete po klasičnih oblikah ali pa kletko opremite s simpatično graščino, ne pozabite pa tudi na rekreacijsko kolo, poličke in lestve, na katerih se bodo lahko igrali. Ker morajo glodavci obvezno redno brusiti zobke, jim ponudite leseno sadje in za poslastico mineralni kamen – najbolje takšnega iz himalajske soli.

Zadovoljno žvrgolenje

palckePtički vam bodo hvaležni za veliko kletko, ki jo lahko opremite z najrazličnejšimi palčkami in lestvami iz lesa ter vsaj z eno gugalnico – gugalnica iz sisala ima tudi poseben kamen, ob katerega si ptiček brusi krempeljčke. In ne pozabite, da ptiček potrebuje družbo – lahko je v obliki simpatičnega ogledalca ali plastičnega ptička.

Pripravila: Metka Pravst

Lisa - 51/2012

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 51/2012

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.