Začela se je sezona kratkih hlač! Vendar se zdi, da morajo biti zelo kratke, zaobljenih ali strogo odrezanih linij.

Nikar slepo ne sledite modi, nosite tiste kratke hlače, v katerih se počutite dobro. Vse je odvisno od različnih dejavnikov – starosti, bontona oblačenja in tipa nog oziroma bokov in stegen. Gremo po vrsti ...

Ste visoki, z močnimi nogami in poudarjenimi boki

Takemu tipu pristajajo kratke hlače, ki so na koncu naravnost odrezane, a stilizirane tako, da spremljajo naravno linijo stegen. Kaj to pomeni? Nekoliko asimetrična linija hlač (kot da imate spodnji del kopalk), reže linijo stegen, zato noge delujejo bolj vitke in elegantnejše. S takimi hlačami kombinirajte enostavne tunike in sandale.

Bonton oblačenja: Tak tip hlač je primeren za vsakdanje priložnosti

Ste visoki, z dolgimi nogami in ozkimi boki?

Da bi ustvarili volumen telesa, izberite daljše kratke hlače/bermudke, ki naj imajo pas. Tako boste prepolovili zgornji in spodnji del telesa in boste optično delovali enako. Prav tako pazite na model hlač – naj imajo širše hlačnice, lahko si kupite tudi model hlače-krilo.

Bonton oblačenja: Tak model hlač lahko nosite tudi v službo s formalnimi srajcami. Zelo trendi in šik!

Ste srednje višine s širokimi boki in poudarjenimi stegni

Če imate široke boke in stegna, vam pristajajo kratke hlače z zaobljenimi konci, ki bodo optično zožile poudarjena stegna. Nosite jih 'plitveje', da bi tako optično zmanjšali boke. Ker kratke hlače niso vaša najspretnejša modna rešitev, jih nosite samo takrat, ko ste na počitnicah ali rekreaciji.

Ste srednje višine s tankimi nogami in ozkimi stegni

Vam pristajajo vsi modeli kratkih hlač. Ker so te hit sezone, izberite model džins kratkih hlač, ki jih lahko še zavihate. Nosite jih v kombinaciji s tunikami, topi, srajcami in tudi s poletnimi škornji, sandalami ali špagaricami z visoko peto. Ne pozabite na pas, ki je pomemben detajl, saj deli linijo telesa na dva dela – zgornji in spodnji!

Bonton oblačenja: V tem primeru bonton nalaga: outfit je primeren za dnevni videz samo v primeru, da so noge čvrste in brez celulita. Za večerne izhode take kratke hlače kombinirajte s topi in čevlji z visoko peto.

Ste nizki z močnimi nogami

Nikar ne nosite kratkih hlač! Za vas je veliko boljša izbira stiliziran kombinezon s kratkimi hlačnicami, ki vas bo lepo oblekel in prekril nepopolnosti oblike telesa. Pazite samo na dolžino hlačnic – te naj bodo tako dolge, da prekrijejo stegna. Kako nositi? V kombinaciji z japonkami ali sandalami z višjo peto.

Ste nizki, skladno grajeni?

Kot žepna Venera nosite ozke kratke hlače, ki poudarjajo skladno linijo telesa. Za tiste, ki si želijo spremljati modne trende, so tu modeli 'na naramnice', ki se lepo kombinirajo s topi ali srajcami.

Bonton oblačenja: Pazite na slog, ki ga narekujejo hlače. Vedno ga spremljajte v kombiniranju z drugimi elementi svojega stila. Na primer: s kratkimi hlačami z naramnicami pristaja športna obutev (špagarce s polno peto), medtem ko ozke hlače lahko nosite s tuniko.

Liza - 25/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 25/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.