Ingrid je po izobrazbi magistra ekonomije in poslovnih ved, oblikovanja čevljev pa se je naučila pri znani slovenski oblikovalki čevljev.

“Oblikovanje čevljev je zame izjemna sprostitev. V tem delu neizmerno uživam,” je začela svojo pripoved oblikovalka čevljev. Zanjo so čevlji najpomembnejši kos garderobe, ki morajo biti malce posebni, da 'štrlijo' iz povprečja.

“Čevlji so moja strast, zato ni naključje, da sem o njih veliko razmišljala in se nekega dne odločila, da jih začnem oblikovati in izdelovati tudi sama. Materiale navadno kupujem v Italiji, kjer je izredna ponudba barv. Tam dobiš res vse, kar potrebuješ, le vedeti moraš, kje iskati različne materiale za izdelavo čevljev. Osnovne stvari, kot so kopita, pa kupim v Sloveniji.“ Ingrid poudarja, da je izdelati čevelj kar precejšen zalogaj.

“Za enim parom čevljev stoji cela ekipa. Pomemben je vsak detajl, da so čevlji unikatni in edinstveni,“ je povedala oblikovalka, ki najraje oblikuje ženske salonarje in redko naredi čevelj iz ene same barve.

“Moje stranke so ženske, ki potrebujejo čeveljce za posebne priložnosti. Po navadi ne najdejo čevljev, ki so si jih zamislile k obleki. Tako pridejo s koščkom blaga izdelane obleke in potem poiščemo ustrezno barvo, da izdelamo čevlje za posebno priložnost.“ Poleg čevljev za ženske pa Ingrid izdeluje tudi čevlje za otroke in moške, ki so prav tako primerni za različne dogodke in priložnosti.

Kje jo najdete?

Ingrid oblikuje čevlje pod blagovno znamko Čeveljc (www.ceveljc.si), ima spletno trgovino (www.ingridsheels.com), aktivna pa je tudi na Facebook straneh Čeveljc in Ingridsheels ter na Instagramu.

Besedilo: Metka Pravst // Fotografije: Natalija Jelušič Babič

Liza - 41/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 41/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.