Škornji so tisti obvezni del zimske garderobe, ki se poda vsem oblikam in velikostim. Izberite tiste prave. Nekateri se določenim postavam podajo bolje kot drugi.

Če imate mišičaste noge ...

Če imate atletsko oblikovano postavo, si zagotovo želite pokazati mišičaste noge, ki ste si jih, z veliko truda, oblikovali v telovadnici. Najbolj bodo obliko vaših nog izpostavili nizki škornji z visoko peto. Peta bo napela mišice v mečih, nizek kroj pa bo razgalil vaše čudovite noge.

Škornji

Če ste drobne postave ...

Povsem logično, da se majhnim dekletom podajo škornji s peto. Vse od nizkih pa do zelo visokih pet. Oblika škornja pa naj se prilagaja dolžini vaših nog. Če imate sorazmerno dolge noge, si z lahkoto privoščite škornje, ki segajo čez kolena, če so vaše noge sorazmerno kratke, pa raje obujte nizke škornje, torej tiste, ki vam segajo malo nad gleženji ('ankle boots').

Če so vaše noge izrazito vitke ...

Vsem tistim srečnicam, ki se lahko ponašajo z zelo vitkimi nogami, bodo pristajali prav vsi tipi škornjev. Še prav posebej elegantno pa boste videti v zelo visokih škornjih, ki segajo čez kolena. Vašim nogam bodo dodali nekaj oblin in hkrati razkrili njihovo vitkost.

Če imate kratke noge ...

Z ustrezno izbiro obutve si želite storiti dvoje. Z zmerno peto svoji silhueti dodati nekaj centimetrov in navidezno podaljšati noge, kar boste storili s tem, da si omislite zelo nizke škornje, ki vam segajo komaj do gležnjev.

Če spadate med visokorasle dame ...

Vse, ki ste visoke postave, imate to prednost, da vam ni treba 'trpeti' v visokih petah. Mirno si omislite škornje brez pete, lahko pa se še nekoliko povišate z izborom srednje visoke pete. Lahko izberete visoke, torej do kolen, ali nizke, ki vam bodo segali le do gležnjev, vaša višina bo prenesla prav vse.

Lisa - 4/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 4/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.